+86-511-86095270

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Pešački most Glavna struktura

Jiangsu Bailey čelika most co | Updated: May 27, 2017

Pješački most u skladu sa strukturom razlike između zajedničke međusobne ulice može se podijeliti u tri kategorije, naime, viseća struktura, nosačka struktura i hibridna struktura.

Suspendirana konstrukcija mosta na mostu kao glavna nosiva komponenta, za pešake preko mosta nije nosiva, visi u mostu kao nosivu gredu, struktura mosta preko mosta će biti strukturne komponente i praktične komponente u Zajednici, mogu smanjiti upotrebu građevinskih materijala, relativno smanjenje troškova projekta, ali ova struktura mosta prelazi neobično debela i snažna, tako da će pešaci na liniji vida na pešačkom mostu biti blokirane ograde i ogranicene mostove ograde je teško dati ljudima osećaj, a samim tim u funkciji urbanog pejsaža nedostaje.

Most nosive konstrukcije premošćuje nosni most direktno na stubovima za pešake da premosti most preko pešačkog mosta, dok mostne mostove štite samo ulogu pešaka i ne prenose težinu ovakvog mosta preko mosta. Visoko, ali zato što je ograde pešačkog mosta vitke i lepe, jer je funkcija gradskog pejzaža bolja, tako da je aktuelni grad ovakvog mosta mosta najpopularniji.

Hibridni most je hibrid gornje dve strukture, a most i most dele nosivost mosta kao nosivu konstrukciju.