+86-511-86095270

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Istorija razvoja plivajućeg mosta

Jiangsu Bailey čelika most co | Updated: Jun 14, 2017

Most, most koji lebdi na vodenom planu. Vojska je koristila standardne pilote vojnog pontona, a potom nazivala most. Istorija pontona bazirana je na Kini. "Knjiga pjesama Daya Da Ming" beleži: "Dobrodošli na Wei, brod za snop", snimio je Zhou Wen Wang Ji Chang 1184 godine u pontonu rijeke Weihe. U stranim zemljama, perzijsko carstvo Cyrusa 537. godine pre nove ere u Mesopotamiji napravilo je ponton. Ponton se može koristiti za ljude, puteve, željeznice. Plutajući most

Njegova struktura nije komplikovana, rušenje je takođe zgodno, ali visoki troškovi održavanja. Obično dostupni za hitne olakšice ili kao privremeni transportni objekti, ratno vrijeme se može koristiti kako bi se vojska brzo preko vojnog mosta rijeke rijeke, kako bi povećala svoju mobilnost, obično koristila laki metal napravljen od sebe.

Most, most koji lebdi na vodenom planu. Vojska je koristila standardne pilote vojnog pontona, a potom nazivala most. Istorija pontona bazirana je na Kini. "Knjiga pjesama Daya Daming" beleži: "Dobrodošli na Wei, brod za snop", snimio je Zhou Wen Wang Ji Chang 1184 godine u pontonu rijeke Weihe. Istočni Han Guangwu Emperor Jianwu jedanaest godina (AD 35 godina), Gong Sun opisan u ovom Hubei Yidu, Yichang postavljen između pontona reke Jangce. Zapadni dinastija dinastije Jin Tai Tai deset godina (274 godine), Du u ovom Henan Mengjin u blizini Žute rijeke postavio je riječni ponton, korišten je više od 800 godina. U stranoj zemlji, Perzijsko carstvo Cyrusa 537. godine pre nove ere u Mesopotamiji je izgradilo ponton; Zeleo sam 481. godine pre nove ere da uđem u Evropu u Helles Pang (sada Dardanier Strait) kako bih izgradio ponton za povezivanje Evrope, podkontinenta.

Postoje dva tipa pontonske strukture: ① tradicionalni oblik je u brodu ili pontonu na gredu, a zatim premjestiti palubu. (2) oblik čamca, ili plovilo priključeno na kraj plovila, na žičan način, ili čamac je usko uvrnut u pojas. Da bi se održala lokacija osovine pontona nije nadoknađena, u uzvodnoj i nizvodnoj kablovskoj sidra je neophodno. Za povezani križni priključak, u križnom prelazu treba postaviti prelazni zrak ili odskočni prolaz. Kako bi se zadovoljile fluktuacije nivoa vode, obe strane takođe treba postaviti ili spustiti most ili podići most.